ПРО ЧЕРГОВІ ЗБОРИ УСІ

Як і планувалося, чергові щорічні збори членів ГО “УКРАЇНСЬКА СПІЛКА ІРИСУ” відбулися в Києві. Присутні члени УСІ (їх було 29 осіб) заслухали звіти ревізійної комісії та Голови Правління М. Терентьєвої. Співдоповідачами були заступник Голови Правління Ю.Буйдін та координатор УСІ А.Черногуз. Вони проінформували про плани з проведення наступних виставок та про результати щорічних Симпозіумів. В обговоренні взяли слово виконавчий директор УСІ О.Монако, Голова Суддівської колегії І.Хорош, та член УСІ І.Лукава. Цікавим виявилося питання проведення регіональних виставок ірисів, а також підготовки до ювілейного з”їзду УСІ в 2020 році. Велику увагу в обговоренні присутні приділили  питанню організації суддівства ірисів у грунті.

Також ми привітали нових членів Спілки, що поповнили її ряди в 2017 році. Їм видали посвідчення члена УСІ. Це: ВАСИЛЬЄВ  ВОЛОДИМИР ГРИГОРОВИЧ (Миколаївська обл.), КОЛОМІЙЧУК ВАСИЛЬ ВАСИЛЬОВИЧ (Івано-Франківська обл.), ЛУКАВИЙ  МАР’ЯН ДМИТРОВИЧ (Львівська обл.), ЛУКАВИЙ РОСТИСЛАВ ДМИТРОВИЧ  (Львівська обл.), НАЗАРОВ ЄВГЕН  ДМИТРОВИЧ ( м.Київ)  ХАРИТОНОВА ЛАРИСА ОЛЕКСАНДРІВНА (м. Запоріжжя), а також колектив Ботанічного  саду  ЛНУ ім. Франка (м.Львів). Приємно, що ряди УСІ поповнюються новими колегами, зацікавленими в розвитку ірисівництва в Україні.

Окремим питанням на зборах стало вручення нагород УСІ сортам вітчизняної селекції – переможцям за результатами Симпозіумів. Ними стали сорти Б.Правдивого БАСТІНДА , І.Хороша ВОГНІ ЯЛТИ та А.Черногуз ТАНГО ЖУРАВЛІВ . Ці сорти  отримали Вищу Рекомендацію  Спілки ( ВР)  та нагороджені Почесними дипломами УСІ. На відзначення заслуг найстаршого члена Спілки Б.Правдивого  в становленні та розвитку селекції карликових ірисів та з нагоди його ювілею Правління УСІ нагородило оригінатора Почесним кубком. Почесні дипломи за вклад  в розвиток ірисівництва та роботу в УСІ отримали також І.Хорош та О.Монако. Подяками відзначено також І.Лукаву та колектив Уманського Національного Університету Садівництва, зокрема д.б.н. В.Карпенка.

Прекрасна зимова погода сприяла гарному настрою та конструктивному спілкуванню присутніх. Правління вдячне всім, хто приїхав на нашу зустріч, особливо новим членам УСІ. Попереду нові зустрічі, виставки, з”їзди та змістовне спілкування в колі справжніх друзів-ірисівників. Додаємо невелику підбірку фото зі зборів.

На останньому фото присутні на зборах УСІ члени Спілки  зліва-направо:сидить  Ю.Буйдін, 1 ряд- Л.Кундерт, Л.Харитонова, В.Тисячна, І.Хорош, М.Пінк, Є.Бойко, Л.Діденко, С.Студило, Н.Тригуб, Л.Дяченко, І.Лукава, дві представниці ботсаду ЛНУ ім.І.Франка, 2 ряд – Є.Назаров, О.Якуба, А.Черногуз, Г.Мамченко, О.Монако, О.Чипенко, М.Якименко, А.Ігнатов, О.Матохін, представники УНУС Т.Мачур та О.Поліщук, В.Коломійчук.