Х ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА ІРИСІВ

Шановні ДРУЗІ!

Після трирічної перерви  ми   відновили один із провідних заходів під егідою УСІ, а саме –  Всеукраїнську виставку Борідкових ірисів у Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України! Цей ЮВІЛЕЙНИЙ,  десятий  захід проведено в останні вихідні травня 2023 року у галереї 6 корпусу.  Максимально мобілізувавшись і долучившись якнайбільшою можливою в такий важкий час війни кількістю учасників із експонатами нових і найновіших  українських та зарубіжних сортів із колекцій членів УСІ,  ми показали , що ірисівництво в Україні живе і розвивається швидкими темпами і дали   киянам та гостям столиці хоч якусь розраду в цей складний воєнний час!

Варто відзначити, що особливо приємно було бачити серед експонентів не лише постійних учасників виставок , наших давно і всім відомих колекціонерів ірисів Олександра Монако, родину Якименко, а і нових – Юлію Міхлюченко, Ольгу Шевченко, які змогли показати новинки не лише зарубіжні, а і свої здобутки, як це зробила пані Юлія. Своїм приїздом з Одещини вона показала, що для справжніх ірисівників, закоханих у квітку-веселку, час і відстань абсолютно не має значення. Браво, пані Юліє! Сподіваємося, що один із показаних Вами 6-фолових сіянців

гідно пройде відбір і стане в майбутньому сортом.  Це великий плюс у нашій роботі по залученню до своїх рядів нових молодих колекціонерів, хто пробує себе в гібридизації та селекції,   майбутніх творців нових сортів українських ірисів.

Уже традиційно в перші дні  роботи виставки було проведено виставкове суддівство ірисів у 17 номінаціях за участі суддів, хто не був учасником виставки. В той же час відбулося і суддівське навчання для суддів-стажерів.

Правління УСІ щиро вдячне усім колегам, хто долучився до організації і проведення виставки, суддям , хто знайшов час і можливість приїхати  для  проведення виставкоого суддівства. Особлива подяка колективу відділу декоративного квітникарства ботанічного саду на чолі  з Ю.Буйдіним за ініціативу проведення виставки і велику роботу по оформленню виставкоої зали!

Покладаємо великі сподівання на майбутнє – коли ми зберемося на нашу виставку під мирним небом і це буде найбільша і найкраща виставка за всі роки – виставка Перемоги! Тримаймося і віримо та наближаємо кожен на своєму місці таку очікувану і таку необхідну Україні перемогу!

Ми готові зустріти гостей виставки!
Так виглядає експозиція наших провідних колекціонерів – членів УСІ
Одна із експозицій.
Експозиція О. Шевченко
Перший день роботи виставки.
Вперше на виставці представлено екзотичні іриси – АРІЛБРЕДИ, що набувають дедалі більшої популярності.
Експозиція майже готова…
Гібридний сіянець Ю.Міхлюченко
Експозиція сортів старшого віку

 

Виставкова зала.
Фрагмент виставкової експозиції.
Стенди учасників – сорти-новинки
Другий день роботи виставки.
Після виставкового суддівства- сорти-переможці позначені спеціальними нагородами.
Стенд О.Монако
Другий день роботи виставки.
Експозиція саду родини Якименків.
Переможець в номінації  “Кращий сіянець вітчизнеяної селекції”
Учасники і гості  виставки: Антон Доредоренко , Ольга Шевченко, Юрій Буйдін, Марина Терентьєва, Олександр Монако, Валентина Якименко.

ДО НАСТУПНИХ ЗУСТРІЧЕЙ НА ТЕРЕНАХ НАШИХ ВИСТАВОК! МИРУ, СПОКОЮ ТА ПРОЦВІТАННЯ НАШІЙ ДЕРЖАВВІ!